19 September 2012

Μ. Αναστασάκης: «Η πολιτεία έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη»


Για την απόφαση της Football League να τοποθετήσει τους «τρεις» στη Β’ Εθνική, αλλά και για τον Ρούβα ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, μίλησε στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο πρόεδρος της ομάδας της Γέργερης και μέλος της διοργανώτριας αρχής Μανόλης Αναστασάκης.

Αρχικά στη συνέντευξή του στον Κρήτη Σπορ Fm 87,6 ο κ. Αναστασάκης έκανε ένα γενικό σχόλιο για την απόφαση της τοποθέτησης των τριών στη Football League: 
«Εξεπλάγην από όλη την διαδικασία. Ήταν όλα πρωτόγνωρα πράγματα. Υπήρχε μια ποικιλία γνωμών και απόψεων. Για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται η πολιτεία γιατί αυτή τα έκανε πέρυσι έτσι με τις αποφάσεις της και η πολιτεία οφείλει να τα βάλει σε μια σειρά. 
Μοιραία «το μπαλάκι» έπεσε και πάλι στη Football League. Δεν σας κρύβω την αγωνία που είχα γιατί ανέλαβα να ψηφίσω για αυτές τις ομάδες.

Όμως υπήρχε το έγγραφο από την ΕΠΟ το οποίο ήταν σαφέστατο. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε όταν εκδίδεται μια απόφαση από σύνολο το Δ.Σ. της προϊστάμενης αρχής όπως είναι η Ομοσπονδία. 

Έτσι όπως κοινοποιήθηκε στην Ένωση ήταν δέσμια στο να τοποθετήσει αυτές τις ομάδες στην κατηγορία. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό . Ήμασταν δέσμιοι της απόφασης της ΕΠΟ. Η ΕΠΑΕ δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό».

Για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τις άλλες ομάδες-μέλη της Ένωσης, ανέφερε: 
«Αυτό που αποκόμισα ήταν πως δεν ήθελαν όλες οι ομάδες να μπουν στη Football League οι τρεις «κομμένες» ομάδες. Η ηγεσία της Ένωσης εκλέχθηκε πρόσφατα αλλά δεν αποφασίζει από μόνη της, αποφασίζει το διοικητικό συμβούλιο. 
Η ΕΠΟ και η Πολιτεία ήθελε να αποκαταστήσει το λάθος που έκανε.
Πέρυσι αφαιρέθηκε το αυτοδιοίκητο από το ποδόσφαιρο καθώς η Πολιτεία της απέβαλε από τις Επαγγελματικές κατηγορίες. Τα Πειθαρχικά Όργανα δεν είχαν πάρει όμως αυτές τις αποφάσεις.

 Η ΕΠΟ θέλει φέτος με μια νομική φόρμουλα να αποκαταστήσει αυτές τις ομάδες. Σε αυτό διαφέρει ο Ηρακλής ο οποίος έπεσε για άλλο λόγο, όπως και άλλες ομάδες. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα.
Για εμένα δεν θα πρέπει η Πολιτεία να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. 
Ο Ολυμπιακός Β και η Καβάλα υποβιβάστηκαν λόγω των ανθρώπων που της διοικούσαν. Δεν μπορεί να παίρνουμε μια απόφαση με το έτσι θέλω σαν Πολιτεία και να λέμε ότι υποβιβάζουμε αυτές τις ομάδες. Βγάζω το καπέλο στον κ. Κούγια που καταγγέλει αυτές τις προσπάθειες και κάτω από αυτό το πρίσμα είναι αληθινός γιατί του αρέσει το ποδόσφαιρο και προσπαθεί από το δικό του μετερίζι να φτιάξει την κατάσταση. 
Ούτε εγώ συμφώνησα 100% με την τοποθέτηση των τριών. Συμφώνησαν 14 ομάδες, όμως κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Για το ενδεχόμενο προσφυγών των ομάδων, ο κ. Αναστασάκης ήταν σαφέστατος: 
«Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν προσφυγές από τις ομάδες που έχουν αντίθετη άποψη. 

Το γεγονός αυτό μπορεί και αναστείλει την έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα είναι τεράστιο το πρόβλημα για τις ομάδες της κατηγορίας, αλλά θα καθυστερεί και την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League 2».

Αναφορικά με το αν βγήκε κάτι από τα αιτήματα των ομάδων στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Ιωαννίδη, τόνισε: 
«Σίγουρα θα ισχύσει η άνοδος τεσσάρων ομάδων στην Super League και η πτώση δύο ομάδων από την συγκεκριμένη κατηγορία. Του χρόνου θα ανέβουν τέσσερις ομάδες από την Football League 2 και θα πέσουν και φέτος τρεις από το πρωτάθλημα της Football League. 
To κύριο θέμα που τέθηκε στον κ. Ιωαννίδη είναι το οικονομικό, για το οποίο αναμένουμε τις εξελίξεις»

Ερωτηθείς ο κ. Αναστασάκη για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League 2, απάντησε
«Αφού μετατέθηκε το πρωτάθλημα της Football League θα μετατεθεί για αργότερα το πρωτάθλημα της Football League 2. Εμάς όμως σαν Ρούβα μας επηρεάζει καθώς δεν θα υπάρχουν έσοδα όλο αυτό το διάστημα. 
Όταν μια ομάδα δεν αγωνίζεται πως θα έχουν έσοδα τα οποία προέρχονται είτε από χορηγία, είτε από την προσέλευση του κόσμου».

Στη συζήτηση με τον πρόεδρο του Ρούβα, δεν μπορούσε να μην γίνει αναφορά και στους στόχους της ομάδας της Γέργερης για την φετινή αγωνιστική χρονιά: 
«Κάθε χρονιά θέλουμε κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Πέρσι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, αλλά αρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή. Ακόμα και όταν φτάσαμε κοντά στην άνοδο λέγαμε μην γίνει το όνειρο εφιάλτης. Φέτος ο στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Προχωράμε βήμα βήμα σε κάθε ενέργεια μας. Στόχος μας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αν μας προκύψει η άνοδος γιατί όχι. Κάνουμε μια προσπάθεια να μεγαλώσουμε την «οικογένεια» του Ρούβα. 
Θα παρακαλούσα όσους θέλουν να μας βοηθήσουν να το κάνουν με τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχουμε αποφασίσει, ύψους 80 χιλιάδων ευρώ. 

Ο Ρούβας εκπροσωπεί όλη τη Νότια Κρήτη και διαφημίζει όλη η περιοχή. Είναι ομάδα πρότυπο και θέλουμε όλο τον κόσμο να βρίσκεται κοντά μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα και στη Eurobank, στους λογαριασμούς που υπάρχουν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Για τα μεταγραφικά θέματα του Ρούβα τα οποία βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, υπογράμμισε: 
«Υπήρξε ένα πρόβλημα με τον τερματοφύλακα και αυτό προσπαθούμε να λύσουμε με την απόκτηση ενός άλλου. 
Με αυτά τα θέματα ασχολείται ο κ. Μουζουράκης. Εμείς μπορούμε να συμβάλλουμε σε άλλα κομμάτια και όχι τόσο στο αγωνιστικό. 
Ο κ. Δρακόπουλος με τον κ. Παπακώστα έχουν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο την ομάδα και με τη συμμετοχή του κ. Μουζουράκη πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο σύνολο και μια καλή ομάδα».


Διαβάστε : Sportfm.gr http://www.sporfm.gr/permalink/49157.html#ixzz26uPBFTqU

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...