16 January 2012

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΡΟΥΒΑ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ Γ` ΕΘΝΙΚΗ(2-0) ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΦΟΥΚΑΡΑΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Στην ιστορία θα γραφτεί η 15η Ιανουαρίου 2012 για τον Ρούβα, καθώς η ομάδα της Γέργερης πέτυχε την παρθενική της νίκη στην Γ` Εθνική. Έπρεπε να βγει ομίχλη για να πανηγυρίσει το πρώτο του τρίποντο ο Ρούβας, απέναντι στην Γλυφάδα, την οποία κέρδισε με σκορ 2-0 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιάννη Φουκαράκη.

Οι Μεσσαρίτες έσπασαν το ρόδι στο πρωτάθλημα παρόντος του Γιάννη Ταουσιάνη στην εξέδρα. Με όλα του τα μεταγραφικά αποκτήματα στην 11άδα ο Ρούβας έπαιξε με πάθος για τη νίκη και την πήρε δίκαια απέναντι σε μια ομάδα με καλούς και έμπειρους παίκτες. 


Αυτό το αποτέλεσμα σηματοδοτεί πλέον μια καλύτερη μέρα για τους νεοφώτιστους που έδειξαν χθες ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να πετάξουν λευκή πετσέτα αλλά αντίθετα θα διεκδικήσουν μέχρι τέλος την παραμονή τους στην κατηγορία.
Ο Ρούβας παρουσιάστηκε χθες αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και το έδειξε από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα την οποία χθες κοουτσάρισε ο  Τεχνικός Διευθυντής Μανόλης Μουζουράκης αγωνίστηκε με το μαχαίρι στα δόντια και έστω και δύσκολα έφτασε πανάξια στην κατάκτηση της πρώτης της νίκης.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Χριστοδουλάκη. Από δεξιά έπαιξε ο Κορδονούρης, αριστερά ο Παπαχρίστος, και στο κέντρο της άμυνας οι Πατελής - Ανυφαντάκης. Στο κέντρο αμυντικοί χαφ ήταν οι Χαλκιαδάκης και Σταθόγλου, πιο μπροστά τους ο Πουλάκης στην πρώτη του εμφάνιση, δεξιά ο Περογραμβράκης, αριστερά ο Ταχμαζίδης και στην κορυφή ο Φουκαράκης.
Στο ξεκίνημα του αγώνα η Γλυφάδα μπήκε πιο δυνατά και είχε δυο τρεις καλές στιγμές αλλά η άμυνα του Ρούβα ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο.



Η συνέχεια ανήκε όμως στους γηπεδούχους οι οποίοι ανέβασαν ρυθμούς και δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.


Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το Ρούβα ήρθε στο 11’ όταν ο Ταχαμζίδης σούταρε δυνατά από τα αριστερά, όμως ο Χώνος με διπλή προσπάθεια είπε «όχι».
Στο 29’ ο Ρούβας έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πουλάκης πέρασε το Χώνο και γύρισε από δεξιά τη μπάλα στο Φουκαράκη ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ.


Η Γλυφάδα απείλησε στο 30’ με την κεφαλιά του Καραχάλιου, την οποία έδιωξε στη γραμμή ο Παπαχρίστος. 
Στο 38’ νέα μεγάλη ευκαιρία για το Ρούβα μετά από σέντρα του Κορδονούρη από δεξιά και αναποδο ψαλίδι στο δεύτερο δοκάρι από τον Περογραμβρακη που μπλόκαρε ο Χώνος. 


Στις καθυστερήσεις του από πάσα του Φουκαράκη, ο Ταχμαζίδης τετ α τετ με το Χώνο πλασαρε πανω απο το οριζοντιο δοκαρι.


Δικαίωση στο β’ μέρος
Ο Ρούβας άξιζε να είναι μπροστά στο σκορ από το α’ ημίχρονο αλλά έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Εκτός από την Γλυφάδα οι γηπεδούχοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ δυνατή βροχή και ομίχλη. Ακόμα κι έτσι όμως η ομάδα της Μεσσαράς κατάφερε αυξάνοντας την πίεση της στο β’ 45λεπτο να φτάσει στη νίκη.


Το 1-0 για τον Ρούβα έγινε στο 67’ με τον Γιάννη Φουκαράκη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χώνου δίνοντας το έναυσμα για τους πρώτους πανηγυρισμούς από τους φίλους της ομάδας


Παρά τις δυσκολίες από την ομίχλη ο Ρούβας συνέχισε και τελικά έφτασε και στο δεύτερο γκολ με σκόρερ ξανά τον Φουκαράκη στο 82` με πλασέ από την περιοχή


ΡΟΥΒΑΣ: Χριστοδουλάκης, Κορδονούρης, Παπαχρίστος, Πατελής, Ανυφαντάκης, Σταθόγλου, Χαλκιαδάκης, Πουλάκης, Φουκαράκης(87` Γιαννακάκης), Περογαμβράκης, Ταχματζίδης 


ΓΛΥΦΑΔΑ: Χώνος Παπαδήμας, Τουρκοχωρίτης, Αγκυρίμπα(46’ Τσούτσης), Καραχάλιος, Κολοτούρος, Τσιάτσιος, Φέτσης, Ταραλίδης, Καζαντζής, Κάμπας. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...