13 August 2012

Η αντεπίθεση της Μεσσαράς - SPORTDAY


Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

ΠΑΕ Ρούβας


Με υπομονή και μεθοδικότητα η ομάδα του Ρούβα ανεβαίνει σταθερά τα σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Με υπομονή και μεθοδικότητα η ομάδα του Ρούβα ανεβαίνει σταθερά τα σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου
Με υπομονή και μεθοδικότητα η ομάδα του Ρούβα ανεβαίνει σταθερά
 τα σκαλοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μπορεί τη φετινή χρονιά το «θαύμα» του Πλατανιά και η άνοδος στη Super League να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ωστόσο λίγο πιο δίπλα, στο Ηράκλειο, ακόμη ένα μικρό χωριό πέτυχε το δικό του μικρό «θαύμα», την άνοδο στη Football League 2. 

Τo καμάρι της Γέργερης, ο Ρούβας, με αργά αλλά σταθερά βήματα και μεθοδικότητα ακολουθεί μια υγιή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς τη μεγάλη οικονομική άνεση, αλλά με σωστή διαχείριση και τη βοήθεια του βασικού χορηγού, των Νερών «Ρούβας», ο σύλλογος παραμένει μακριά από τα προβλήματα και επικεντρώνεται στην «ανάπτυξή» του. Ο Ρούβας πάτησε… 

γκάζι τα τελευταία τρία χρόνια, με μια πορεία που ξεκίνησε από το σχέδιο, την ιδέα ή καλύτερα το όραμα του Μανώλη Κουτεντάκη. Ο πρώην πλέον πρόεδρος της ομάδας τής Γέργερης ανέλαβε το 2004 τον σύλλογο στη Β' ΕΠΣΗ και έβαλε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας από ολόκληρη τη Μεσσαρά. 

Η πεδιάδα της Μεσσαράς είναι η μεγαλύτερη στη νότια Κρήτη, και αν οι κάτοικοί της ενωθούν και στηρίξουν μια ομάδα, ο δρόμος των επιτυχιών δεν θα αργήσει. Αυτό τουλάχιστον σκέφτηκε ο κ. Κουτεντάκης. 

Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας είναι ο Ρούβας, η πρώτη ομάδα της περιοχής που ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες. 
Το αν θα πετύχει, θα το γράψει η ιστορία. Ο κ. Κουτεντάκης πάντως έκανε την αρχή. Αγωνιστικά όλα βαίνουν κατ' ευχήν. 

Η συνύπαρξη από τα μέσα της περιόδου 2008-2009 των Κουτεντάκη - Μουζουράκη έφερε δύο ανόδους, από την Α' ΕΠΣΗ στη Δ' Εθνική και με τη... δεύτερη στη Football League 2. 

Αλλωστε αυτό που διακρίνει τους παράγοντες του Ρούβα είναι η υπομονή. Δεν υπάρχει βιασύνη, ούτε στις επιλογές προσώπων αλλά ούτε και για τις ανόδους. Οπως δηλώνουν οι ίδιοι, «το πλάνο εξακολουθεί να είναι το ίδιο. 

Χρειάζεται ακόμη χρόνος για να αντιληφθούμε το μέγεθος της κατηγορίας και να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Αλλο στο ερασιτεχνικό και άλλο εδώ. Από τα διοικητικά, τα οργανωτικά μέχρι τα αγωνιστικά θέματα είναι κάτι διαφορετικό. 

Θέλουμε με προσεκτικές κινήσεις να «ριζώσουμε» στην κατηγορία και αφού ωριμάσουν λίγο οι καταστάσεις να κοιτάξουμε, αν μπορούμε, το βήμα παραπάνω».

ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ
«Ονειρο ζωής»
Ο πρωτομάστορας του δημιουργήματος που λέγεται ΠΑΕ Ρούβας, Μανώλης Κουτεντάκης, λόγω φόρτου εργασίας αποχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο από την προεδρία της ΠΑΕ, ωστόσο συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. 

Θέση που κατέχει και στην εταιρεία παραγωγής των εμφιαλωμένων Νερών «Ρούβας», η οποία με δική του συμβολή αποτελεί και τον βασικό χορηγό της ομάδας. 

«Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός αν δεν γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέοι φίλαθλοι στη Μεσσαρά, τότε δεν βλέπω να βρίσκεται λύση για το μέλλον. 

Είναι ένα σημαντικό θέμα για ολόκληρη τη Μεσσαρά να έχει μια ομάδα και να τη στηρίζει. Οταν κάποιος βάλει στόχους και τους πετυχαίνει, τότε είναι χαρούμενος. Ομως για εμένα το γεγονός που με κάνει χαρούμενο είναι ότι ακούγεται πανελλαδικά το χωριό μου. 

Η πορεία του Ρούβα ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα». Τη σκυτάλη της προεδρίας έχει πάρει ο δικηγόρος Μανώλης Αναστασάκης, και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά.

ΟΜΑΔΑ-ΜΟΝΤΕΛΟ
Η ομάδα της Γέργερης ξάφνιασε ευχάριστα με την πολύ καλή της πορεία στον Νότιο Ομιλο της Football League 2. Με «μηδέν» βαθμούς μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής ο Ρούβας έμοιαζε καταδικασμένος. 

Το κακό ξεκίνημα οφειλόταν στην απειρία και στον λιτό σχεδιασμό λόγω της κρίσης. Τον Ιανουάριο άλλαξαν πολλά, καθώς ήρθε νέα διοίκηση με πρόεδρο τον κ. Αναστασάκη και παράλληλα έγιναν και γενναίες αλλαγές στο ρόστερ, με μεταγραφές ουσίας. 

Με ένα εκπληκτικό ντεμαράζ η ομάδα έφτασε μια ανάσα από την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου και εξασφάλισε μια σχεδόν άνετη παραμονή, που λίγοι περίμεναν. Αυτό που χαρακτήρισε την ομάδα ήταν το καλό ποδόσφαιρο. 

Προσπάθησε και, στην πλειονότητα των αγώνων, κατάφερε να παίζει ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας.

 ΤΟ ΧΩΡΙΟ
Η Γέργερη, στην οποία εδρεύει ο Ρούβας, είναι μεγάλος οικισμός του πρώην Δήμου Ρούβα, νυν Γόρτυνας, με 1.506 κατοίκους και με υψόμετρο 520 μέτρα.

 Στο χωριό υπάρχει υδραγωγείο και στα υψώματα βρίσκεται το μεγαλύτερο δάσος πρίνων στην Κρήτη, το δάσος του Ρούβα, το οποίο αποτέλεσε καταφύγιο των χριστιανών κατά τις επαναστάσεις των προηγούμενων αιώνων.

Η «ΨΥΧΗ» ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ
Ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, ο άνθρωπος ο οποίος ασχολείται μέρα-νύχτα με τον σύλλογο και στον οποίο οφείλεται ένα μεγάλο μερίδιο της αγωνιστικής πορείας του Ρούβα είναι ο τεχνικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μανώλης Μουζουράκης. 

Τα πάντα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, περνούν από τα χέρια του, με την έγκριση φυσικά του εκάστοτε προέδρου. Οι επιλογές προπονητών, παικτών και γενικότερα η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. 

Ο ίδιος κρατώντας χαμηλούς τόνους μίλησε για την πορεία του συλλόγου.

 «Οργανωτικά ακόμη αναζητούμε πράγματα και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης για να «μεγαλώσουμε». 

Ο στόχος που βάλαμε, όταν ήρθα, ήταν η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και σιγά σιγά να φτάσει έως τη Γ' Εθνική. Αυτό το πετύχαμε. Με προσεκτικές κινήσεις φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. 

Φέτος είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Θέλουμε περισσότερο κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα. 

Βέβαια υπάρχουν και πολλά ερασιτεχνικά σωματεία στην περιοχή που δυσκολεύουν τα πράγματα. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να έχουμε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, διότι είναι κρίμα να μη στηριχθεί αυτή η προσπάθεια. Θέλουμε κάθε χρόνο και λίγο περισσότερη στήριξη».

ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ
Πρότυπο επικοινωνίας

Μπορεί ο σύλλογος να βρίσκεται μόλις στο ξεκίνημα της 2ης σεζόν του στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο στον τομέα της επικοινωνίας έχει κάνει τεράστια βήματα και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. 

Διαθέτει blog, σελίδα στο facebook, σάιτ, ηλεκτρονική εφημερίδα και ηλεκτρονική τουριστική εφημερίδα σε τρεις γλώσσες που αναφέρεται στο ιστορικό κομμάτι της Κρήτης. Χειριστής της ιδέας η Τατιάνα Δημητρίγεβιτς
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...